Dia de la dona a 2n

 Hola famílies, 

Aprofitant que avui és el dia de la dona hem volgut treballar aquest aspecte tan important, com també, el de la coeducació.

Primer de tot, hem visualitzat unes imatges sobre alguns oficis amb la finalitat de fer reflexionar als alumnes i trencar amb els estereotips creats en relació sexe-ofici.

Seguidament, a la pissarra hem classificat en tres columnes segons si l'ofici el podria realitzar un nen, una nena o tots dos. Desprès, hem repartit les targetes dels oficis i l'havien de col·locar al lloc que creien corresponent. 

Finalment, un cop estava tot classificat, hem conversat sobre com havien quedat repartits els oficis i si ho trobaven correcte fent preguntes com: “Aleshores creieu que una nena no pot ser futbolista?  I un home no pot netejar?”


Com a conclusió, hem projectat imatges sobre les dones importants al llarg de la historia i que han canviat el món (Frida Kahlo, Marie Curie, Rosa Parks, Anna Frank...). Havien de crear unes hipòtesis basant-se en una primera impressió de la imatge de la persona, és a dir, sobre els prejudicis. Per acabar, un cop hem sapigut que havien fet aquestes dones per canviar el món, hem plantejat la següent pregunta: "Com podríem nosaltres canviar el món? " , o bé, "Què podríem fer per canviar les coses que no ens agraden sobre els prejudicis?".